BIM Manager

BIM Manager

 • 8-12
 • aantal sessies: 5
 • 4 uur thuisstudie

Deze opleiding wordt gegeven in nauwe samenwerking met onze partner ANNO1809. Vanuit jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van BIM-professionals heeft ANNO1809 een unieke BIM Manager opleiding ontwikkeld. Met focus op persoonlijke competenties en groei, bouwen we aan de nieuwe innovators in het digitaal bouwproces.

Als (aankomend) BIM Manager implementeer je geen applicaties, maar vooruitgang. Je brengt leer- en veranderprocessen in beweging. Dát is BIM management volgens ANNO1809. In deze opleiding brengen we je dan ook geen nieuwe technische kennis bij, maar leren we je wel om te gaan met diverse lagen binnen jouw bedrijf, van management en directie tot aan de werkvloer.

Opleiding voor o.a.

BIM-manager of aankomend BIM-manager

 • Begeleiding door BIM- en HRD-experts
 • Implementeren van systemen en werkmethodieken
 • Draagvlak creëren door toepassen beïnvloedingstechnieken
 • Herkennen van mindset en enthousiasmeren medewerkers
 • Beargumenteren van beleidskeuzes
 • (Door)ontwikkelen visie, missie en strategie

Prijs (ex. BTW/deelnemer)

€ 5250,-

Beoordeling

Deze score is gebaseerd op beoordelingen van meerdere deelnemers

Voor wie?

Deze opleiding is voor professionals die opgeleid willen worden tot BIM Manager of willen doorgroeien in hun bestaande rol als BIM Manager. Wil je zeker weten of deze opleiding bij jou past? Neem dan contact op voor een gratis persoonlijke intake.

Waarom Based?

Bij ANNO1809 (en Based) redeneren niet vanuit tools en functionaliteit, maar vanuit implementatie, proces en meerwaarde. Deze opleiding geven we dan ook onze – veelgeprezen – manier: onafhankelijk, persoonlijk en gericht op langdurige verandering.

Resultaat

Jij beschikt over essentiële kennis en vaardigheden om een strategisch plan te maken, onderbouwen én overbrengen. Plus een internationaal erkend certificaat van buildingSMART Professional Certification Foundation.

Cursus programma

Tijdens deze opleiding ligt de focus niet op het vergaren van technische knowhow, maar op het ontwikkelen van jouw soft skills: competenties waarover jij moet beschikken als je wilt doorgroeien tot een succesvolle(re) BIM Manager.

Maar liefst 80% van de opleiding richt zich op jou als persoon in de rol van BIM Manager. In een kleine groep gelijkgestemden ontwikkel en/of verbeter je essentiële vaardigheden voor BIM Managers op het gebied van Beleidsontwikkeling, Kwaliteitsmanagement, Leidinggeven, Ontwikkeling & Innovatie, Procesmanagement en Coaching & Begeleiding. Je investeert dus niet in technische kennis die morgen al niet meer up to date is, maar in competenties waarmee jij jouw organisatie naar een hoger niveau tilt.

De overige 20% zijn gericht op strategisch gebruik van tools, techniek en proces, de zogenoemde BIM Manager essentials. Gedurende de modules werk je aan het (door)ontwikkelen van je eigen implementatieplan en word je 1-op-1 begeleid door onze specialisten. Aan het einde van de rit ben jij in staat dit plan zowel strategisch te implementeren als technisch te onderbouwen.

Vraag de brochure aan voor het totale programma.

Review
 • Een bruikbare, functionele opleiding die direct inzetbaar is in je eigen organisatie.

  Marcel Jansen
  Slokker Bouwgroep

 • Hele goede opleiding, met een juiste combinatie van theorie, praktijk en de soft-skills. Ik ben hierdoor gegroeid als BIM manager en als persoon. 

  Giel Jansen
  Moeskops

 • Opleiding die alle facetten van BIM management tonen, waarbij handvaten worden aangeboden voor verbetering dan wel ontwikkeling van ieder persoon tot een BIM manager voor de bedrijfsinvulling die gewenst is. 

  Jos Houtvast
  Van Wijnen

Interesse in deze Opleiding?

Voor meer informatie en/of vragen kun je direct contact opnemen met Jozef Derksen. Aanmelden kan via de button.